עוגה בחושה של בננה, גרנולה ושוקולד מריר.

דיוקן אשה בקיי מיקס
דיוקן אשה בקיי מיקס

"אני הולכת לקנות לעצמי קיי מיקס ליום ההולדת" אני מספרת לה בהתרגשות, "מה?!" היא צועקת מהצד השני של הטלפון. "קיי מיקס זה לא מיקסר?" "זה כן מיקסר"

"מה את קונה לעצמך מיקסר ליומולדת? תקני בגדים, תעשי לך יום כיף..מה מיקסר?"


אני קונה לי מיקסר. (!) אפילו אני עצמי חושבת שמשהו לא לגמרי בסדר בבחורה שנכנסת לחנות חשמל עם חיוך מפה ועד להודעה חדשה, מוכנה ובמזומן לקנות לעצמה מיקסר, ולא מפסיקה לחייך מהרגע שהיא יוצאת משם…:)

אני חולמת על מיקסר כבר הרבה שנים, מאז שמיקסרים שקיבלתי עד עכשיו בירושה מסבתות התחילו לעשות ריח של מנוע שריף, ומאז שיצאו כל הסדרות של המיקסרים הצבעונייים, כי מה חשוב המיקסר כל עוד הוא בצבע ירוק פיסטוק?

אני אני נכנסת לחנות, מחייכת כאמור מאוזן לאוזן, כמעט כואב- מסטולית מאושר, הולכת לקנות לעצמי מיקסר. ומבקשת 'את זה' בצבע ירוק פיסטוק. 'ירוק פיסטוק אין, אבל יש המון צבעים אחרים' שיעור ראשון ב'אי אחיזה' אני עומדת מול המוכר, עוד רגע מתחילה לבכות ולהציף את כל האי אחיזה שלי בדמעות ירוק פיסטוק.

טוב. אני מתקשרת למיכל.בתור אחת שעוגבת על מיקסר שלה מאז שהוא נקנה, אני חושבת שהיא מסוגלת להבין את האושר והמצוקה. 'מיכלי אני בחנות לקנות קיי מיקס, ואין ירוק פיסטוק, לקנות סגול לילך או כתום אפרסק?' היא צוחקת, היא ואני יודעות שהיא היחידה בערך מכולם שתבין אותי.

בסוף בחרתי סגול לילך.

אז לא ירוק פיסטוק.

אז לא ירוק פיסטוק.

בדרך התקשר אלי האיש של לשעבר ואמר שהוא לא יבוא מחר ליומולדת ואני מסוממת מרוב התרגשות על הקיי מיקס החדש שלי : "נחש מה קניתי?" הוא: "זה מסתובב ועושה רעש?" אני חושבת לעצמי שזאת אחת הדרכים הפחות רומנטיות להגדיר את המיקסר שלי, כנראה שאנחנו באמת לא מתאימים. חודשיים לפני שנפרדנו הוא פתאום הביע עניין בלתי אופייני במחירים של קיי מיקס כזה וחשבתי שהוא בטח רוצה לקנות לי אחד כזה עם חברים.

אני מגיעה הביתה ומוציאה מהקופסא, מניחה על השיש.

יום הולדת 26 שמח. באמת.

מרוב שהתרגלתי לחיות ולבשל בלי מיקסר המשכתי לעבוד בלעדיו, אבל אז הגיע המתכון לעוגת בננות בחושה בצירוף עם בננות בשלות מדי אצל הירקן והכנתי את עוגת המיקסר הראשונה שלי.

k mix 2

הרעיון לעוגת בננה הגיע מדפדוף בספר של קארין גורן 'סודות מתוקים' אבל שיניתי אותו קצת (גם המתכון שם הוא טוב ממש- פשוט כולו קמח לבן, ויותר מדי סוכר), אני כותבת לכם את השינויים

200 גרם חמאה רכה

כוס סוכר חום דמררה

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

3 בננות בשלות  מעוכות במזלג

כוס קמח לבן

כוס קמח כוסמין

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית קנמון

חצי כוס גרנולה

חבילת שוקולד מריר חתוכה לקוביות (בערך חצי מקוביה)

מחממים תנור ל-170 מעלות במיקסר בצבע סגול לילך (סתם, כל מיקסר יעשה את העבודה…אפשר גם בלי אם אין לכם.) מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית, מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומעבדים לתערובת חלקה (שזה אומר: עוצרים את המיקסר, בעזרת הלקר מכניסים את כל מה שנצמד לדפנות הקערה לתוך הבלילה וממשיכים לעבד.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפיה וקינמון ומעבדים עד שהתערובת אחידה.

k mix 3

עוצרים את המיקסר. מוסיפים את הבננות הגרנולה והשוקולד ומערבבים בעזרת כף ממש קצת. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות ואופים כ-40 דקות  או עד שהעוגה קפיצית למגע ופירור יוצא  עם קצת פירורים לחים אבל יחסית יבש. פיזרתי אבקת סוכר מלמעלה. אבל לא חייבים.

עכשיו תזמינו חברים לקפה.

עכשיו תזמינו חברים לקפה.

תגים: , , , , , ,

7 תגובות לפוסט "עוגה בחושה של בננה, גרנולה ושוקולד מריר."

  1. מאת תמר:

    חייבת לציין: יצא להיט. וגם אין, באמת אין, על ריח של עוגת בננות.

    [תגובה]

  2. מאת יעל:

    הי תו,

    אמממ.. תמר שלחה לי את האתר שלך ומכיוון שיש לי קצת (הרבה) זמן פנוי לאחרונה סופסוף
    אני
    שואלת
    אותך
    מה עומד מאחורי הטאבולה הכככי טעימה שיצא לי לטעום ביומהולדת של תמר ?
    (כן,אני אשמח אם תרשמי לי את המתכון)

    תודה,
    יעל !

    [תגובה]

  3. מאת מעיין:

    היי תו,

    האם זאת העוגה שזללתי באותו יום שקפצתי אלייך? אם כן אז העוגה היתה באמת טעימה! :) אהבתי את תוספת הגרנולה! וממש שמחתי לגלות מה זה כוסמין :)
    נשיקות!!!!
    מעיין

    [תגובה]

  4. מאת עמית:

    היי
    האם אפשר להוסיף שיבולת שועל במקום גרנולה? את העוגות אוכל גם בני בן השנה וגרנולה לא טובה לו. תודה

    [תגובה]

    תגובה של תו:

    בטח שאפשר, הגרנולה היא מעין תוספת את יכולה להוסיף שיבולת שועל ואת יכולה להוסיף נבט חיטה. תשתפי אותנו איך יצא.

    [תגובה]

  5. מאת עמית:

    היי לא רשום מתי להוסיף את הבננות

    [תגובה]

    תגובה של תו:

    ואו עמית. תודה!! הוספתי, צריך להוסיף אותן בשלב השוקולד והגרנולה אחרי שהתערובת מעורבבת.אני אשמח לשמוע איך יצא לך.

    [תגובה]

כתיבת תגובה